5
Dienstverlening

Bedrijven investerings zone

Een Bedrijven Investerings Zone (BIZ) is een afgebakend gebied, waarin bedrijven / ondernemers een private organisatie oprichten (vereniging of stichting) om hun leefbaarheid, veiligheid en ruimtelijke kwaliteit gezamenlijk te kunnen beheersen en waarborgen.

Eric
Heeft u een vraag?
Neem contact op met Eric Wilderbeek
Bel direct 070 327 31 99

De activiteiten van een BIZ moeten gericht zijn op het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid, ruimtelijke kwaliteit of een ander (mede) publiek belang in de openbare ruimte van een BIZ. In de Experimentenwet is de definitie bewust breed gehouden om ervaringen op te doen. De BIZ activiteiten zijn aanvullend op die van de diensten van gemeenten.

Als er een meerderheid van de ondernemers in het afgebakend gebied achter de maatregelen van de BIZ staan, wordt er een verplichte heffing opgelegd aan alle ondernemers in het gebied. Middels deze heffing worden de door de ondernemers zelf geformuleerde activiteiten gefinancierd.

Er zijn verschillende activiteiten die binnen een BIZ kunnen vallen, zoals:

  • Extra onderhoud openbaar gebied
  • Collectieve Beveiliging
  • Gebiedspromotie
  • Projecten op het gebied van veiligheid, schoon en heel

Een BedrijvenInvesteringsZone is een goed middel voor en door ondernemers om het winkelgebied of bedrijventerrein collectief te verbeteren.

Objectief Management kan ondernemers en gemeentes begeleiden bij het oprichten van een BIZ.

Heeft u een vraag of project?

Neem gerust contact met ons op. Wij horen graag waar we u bij kunnen helpen.